2022-01-05 08:14:43• hírek • Szatmár.ro

Újabb technikai probléma nehezítette Gyenes Mani versenyét a Dakar-rali harmadik napján is

Foto: Rally Zone
Foto: Rally Zone

Nem ment rosszul a Dakar-rali harmadik napján Gyenes Emánuel, a szatmárnémeti Autonet Motorcycle Team versenyzője, de akár jobb teljesítményt is ki tudott volna hozni a keddi napból, ha nem adódik újabb technikai probléma a verseny során.

Mint elmondta, a verseny harmadik napjára egy igen izgalmas, 636,16 kilométeres pályaszakasz várt a versenyzőkre, 255,31 kilométer speciális szakasszal, amely kifejezetten élvezetes volt számára, a nedves homokon még a dűnéken sem volt olyan nehéz navigálni, mint egyébként.

Az egyetlen bajt egy eltömődött benzinszűrő okozta, amely nem engedte a motort 125 km/h-nál jobban felgyorsulni, ami a gyors, egyenes szakaszokon hátrányt jelentett Mani számára.

A technikás, lassabb pályarészeken, ahol elég volt a motor 3-as, 4-es fokozataiba kapcsolva haladni, nem mutatkozott meg a probléma, de ahol már 6-os fokozatban lehetett volna menni, 125 km/h-nál gyorsabban haladva, ott előjött az eltömődött benzinszűrő által okozott probléma.

Mindezek ellenére Mani még mindig optimista, úgy gondolja, mivel messze még a verseny vége, sokkal előrébb végezhet a rangsorban, mint ahogy jelen pillanatban áll, viszont ehhez arra is szükség volna, hogy az első és harmadik napon tapasztalt technikai problémákhoz hasonló gondok nem nehezítsék tovább idei versenyét.

A szatmári pilóta az összesített tabellán jelenleg 65. helyen áll, a Malle Moto kategóriában pedig 9.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: